Aerostar Bacău va distribui dividende de 8,2 mil. lei

Autor: Andrei Chirileasa 13.04.2011

Acţionarii producătorului de avioane Aerostar Bacău (ARS) au aprobat majorarea capitalului social cu 8,2 mil. lei (2 mil. euro) prin capitalizarea unor rezerve, şi distribuirea de dividende în aceeaşi sumă, potrivit unui raport transmis Bursei.

Compania va distribui dividende în valoare de 8,2 mil. lei, în creştere cu 3% faţă de cât a acordat anul trecut, respectiv un dividend brut de 0,07 lei/acţiune, reprezentând 6,3% din preţul acţiunilor din şedinţa de ieri de 1,104 lei. Fondurile din majorarea de capital ar urma să fie utilizate pentru susţinerea programului de investiţii. Suplimentarea capitalului se va realiza prin majorarea valorii nominale a acţiunilor, de la 0,25 lei la 0,32 lei, fără modificarea numărului de titluri. Data de înregistrare pentru ambele operaţiuni este 29 aprilie.

Acţionarii Aerostar au mai aprobat contractarea unei facilităţi de credit pe termen scurt în valoare de 18,5 mil. lei şi a unei finanţări pe termen lung, pentru o perioadă de patru ani, în valoare de 5,2 mil. lei. Aerostar este controlată în proporţie de 71% de firma Iarom Bucureşti, deţinută de trei persoane fizice, în timp ce SIF Moldova deţine 12,07% din acţiuni. Compania are o capitalizare de 129 mil. lei.