Cel mai mare spital privat din Bucureşti, inaugurat în urma unei investiţii de 40 mil. euro. Vezi aici ce tarife percepe. Galerie FOTO

Autor: Mirabela Tiron 14.04.2011

Familia Andronescu, fondatoarea retelei de clinici private Sanador, a inaugurat joi cel mai mare spital privat din Bucureşti, cu o capacitate de 290 de paturi, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.

"Spitalul Sanador cuprinde toate specialităţile medicale şi de chirurgie, un caz unic pe piaţa românească de servicii medicale private", a declarat Doris Andronescu, soţia omului de afaceri Florin Andronescu, cunoscut după ce a înfiinţat iar apoi a vândut afaceri precum Flanco sau Credisson.

Clinicile Sanador au avut anul trecut afaceri de 11 mil. euro, iar anul acesta şi-au bugetat 15-16 mil. euro, din care spitalul ar urma să genereze 5 mil. euro. Andronescu a spus că tarifele vor fi de 500-760 de lei pentru o zi de spitalizare, în timp ce o naştere costă 6.200 de lei.

O consultaţie la inimă costă 100 de lei la medic specialist şi 150 de lei la profesor doctor. Acelaşi preţ o are şi o consultaţie la ginecolog. O tomografie cerebrală costă între 230 de lei şi 330 de lei.

Click aici pentru galeria FOTO

În cadrul spitalului vor lucra 460 de medici, colaboratori din unităţile de stat şi private, şi un număr de 200 de asistente.

Clădirea în care funcţionează spitalul este închiriată de la omul de afaceri Gheorghe Mois, iar iniţial a avut ca destinaţie spaţii de birouri şi aparthotel

Lucrările de amenajare a spitalului au durat doi ani.

Vedeţi aici lista cu tarifele practicate de Sanador

Printre echipamentele existente în spital se numără microscoape chirurgicale Zeiss, turnuri de laparoscopie şi endoscopie, lămpi scialitice, braţe de anestezie şi chirurgie Draeger, aparate de radiologie portabile.

În spital există o staţie centrală de monitorizare a tuturor paturilor dar şi o unitate de sterilizare .

Spitalul Sanador este al treilea inaugurat in Capitală după Euroclinic şi Life Memorial. Ca număr de paturi, este cel mai mare spital privat din Bucureşti.