Düfa se reîntoarce pe piaţa românească şi mizează pe afaceri de 3,5 mil. euro în 2011

Autor: Andreea Mioara Neferu 14.04.2011

Compania Düfa Tec, care a readus pe piaţă brandul de vopsele Düfa, controlat de grupul german Meffert, estimează că anul acesta va consemna afaceri de 3,5 milioane de euro. "Ne-am propus să ajungem pe locul doi în topul celor mai profitabile firme de profil, până în 2015, cu o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro până la sfârşitul anului 2011", a declarat Irinel Gheorghe, managing partner al Düfa. De asemenea, pentru anul acesta, compania estimează o cotă de piaţă de 3-5%.

Düfa a reintrat în august anul trecut pe piaţa românească, după ce în 2005 grupul Meffert a vândut compania Düfa România către fondul american de investiţii Advent International. Fondul de investiţii a avut drept de folosinţă a brandului Dufa până în luna iulie 2010 şi din această cauză a început încă din 2006 să promoveze denumirea Deutek, sub care activează în prezent fosta Düfa România.

Cel mai mare producător de lacuri şi vopsele era la nivelul anului 2009 Fabryo, com¬panie deţinută de fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, urmat de Policolor, controlat de fondurile de investiţii Re¬construction Capital 2 şi Romanian In¬vest¬ment Fund, şi de Kober din Piatra-Neamţ, producător deţinut de Aurel şi Marian Kober. Primii trei jucători deţin mai mult de jumătate din piaţa totală de lacuri şi vopsele.