Îndrăzniţi să luaţi bani de la UE chiar dacă este birocraţie

Autor: Ioana David 14.04.2011

Primul sfat pe care companiile si­biene l-ar da firmelor mai mici care vor să se dezvolte este să "îndrăz­nească" să ia bani de la Uniunea Europeană, chiar dacă "birocraţia" este uneori excesivă, iar sprijinul vine doar dacă riscul este bine calculat.

"Este o oportunitate imensă pen­tru companiile mari, dar şi pentru cele mici de a se dezvolta", a spus Ioan Firiza, directorul de resurse umane al Compa Sibiu, unul dintre cei mai mari cinci exportatori cu capital românesc.

Firiza a fost prezent ieri la Sibiu, la evenimentul Caravana Fondurilor Europene 2011, organizat de ZF în parteneriat cu Banca Transilvania, Banc­post, EximBank şi firma de con­sultanţă Accreo.

Compania a obţinut finanţare europeană pentru 13 proiecte, în urma cărora au fost instruiţi peste 2.000 de angajaţi. Compania şi-a bugetat anul acesta afaceri de 112 mil. euro, din care peste 100 mil. euro din exporturi.

Şi antreprenorul sibian Ilie Vonica, unul dintre cei mai puternici din industria de medicamente, a folosit afacerile europene pentru dezvoltarea afacerii şi spune că va continua să o facă, deşi deocamdată sănătatea nu este considerată un domeniu prioritar din acest punct de vedere.