Rezultatele Google au dezamăgit investitorii, după o creştere surprinzătoare cu 54% a cheltuielilor

Autor: Popescu Vlad 15.04.2011

Profitul net al Google a crescut cu 17% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,3 miliarde de dolari, plasându-se însă sub estimările analiştilor, după ce cheltuielile companiei au urcat puternic, cu 54%, în urma unei campanii de angajări fără precedent, transmite Reuters.

Creşterea cheltuielilor a uimit investitorii, deja îngrijoraţi că noul director general, Larry Page, ar putea pierde din vedere profitabilitatea pentru a se concentra pe creşterea veniturilor.

Acţiunile Google au pierdut peste 5% în prelungirea şedinţei bursiere de joi de la New York, deşi venitul net al companiei a urcat cu 29%, la 6,54 miliarde de dolari, peste aşteptările pieţei.

Analiştii anticipează că Larry Page va continua să investească în produse noi, care să deschidă o ofensivă agresivă în sectoare precum reţelele sociale şi gadget-urile mobile.

Managementul Google a arătat joi că avansul puternic al cheltuielilor face parte din strategia companiei de a urmări oportunităţi de afaceri de miliarde de dolari.

Cheltuielile operaţionale ale companiei au urcat cu 54% în primul trimestru, la 2,84 miliarde de dolari. Google a angajat peste 2.000 de persoane în primul trimestru şi a acordat, de la începutul acestui an, o mărire de salariu de 10% întregului personal. Planul de angajări pentru acest an depăşeşte 6.000 de posturi.