Cât costă să închiriezi o vilă de lux într-un complex rezidenţial din Bucureşti

Autor: Cristi Moga 16.04.2011

Compania de dezvoltare imobiliară Willbrook International, cunoscută în special pentru realizarea turnului de birouri Cathedral Plaza din centrul Capitalei, a închiriat în ultimele şase luni 64 de vile în cadrul proiectului Oxford Gardens din Pipera, în care costul pentru chiria unei vile variază între 3.000 şi 5.000 de euro lunar, dar poate ajunge şi la 7.000 de euro pentru vilele cu o suprafaţă construită de 786 mp.



Willbrook a realizat în acest proiect, situat în apropierea şoselei de centură a Capitalei, o investiţie de circa 100 de milioane de euro pentru ridicarea a 204 vile cu suprafeţe pornind de la 282 de metri pătraţi, dintre care 74 de unităţi au fost destinate închirierii.

Dintre acestea, reprezentanţii companiei spun că au găsit clienţi pentru 86% din unităţi, respectiv 64 de vile, contracte ce ar putea genera venituri de circa 300.000 de euro lunar.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei nu au precizat până la închiderea ediţiei câte din cele 130 de vile destinate vânzării au fost cumpărate şi nici preţurile la care aceste locuinţe sunt tranzacţionate în prezent.

"Serviciile oferite chiriaşilor săi includ locuri de joacă pentru copii, piscine, spa, restaurant, wine bar, terenuri de tenis, servicii de concierge, toate reunite sub forma unui club de 5 stele cu o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi", spun reprezentanţii Willbrook despre facilităţile oferite clienţilor în cadrul complexului.

Oxford Gardens este astfel unul dintre cele mai scumpe ansambluri rezidenţiale de închiriat din Bucureşti, în condiţiile în care, spre comparaţie, în complexul Stejarii din Băneasa, realizat de Ţiriac Imobiliare, cele mai ieftine apartamente, cele cu două camere, au un preţ de aproape 1.000 de euro lunar.

Willbrook va realiza în Oxford Gardens şi un centru medical care va deservi şi comunitatea de expaţi care locuiesc în cadrul proiectului.

Willbrook este o companie controlată de omul de afaceri Eyal Ofer, care a dezvoltat pe piaţa locală atât locuinţe de lux, cât şi două proiecte de birouriCathedral Plaza pe strada Luterană şi Platinum Business & Convetion Center în Băneasa, pe DN 1, cele două proiecte nefiind ocupate până în prezent.