Programul "Rabla" pentru second-hand revine - ŢiriacAutoRulate vinde maşini la mâna a doua contra vouchere

Autor: Bogdan Alecu 17.04.2011

ŢiriacAutoRulate, divizia de second-hand auto a Ţiriac Holdings, reia pentru cel de-al doilea an consecutiv programul "Rabla" pentru maşini la mâna a doua, potrivit site-ului oficial al companiei.

Valoarea voucherului utilizat în cazul achiziţiei unui automobil second-hand scade însă la 2.100 de lei, faţă de 3.800 de lei cât este valoarea nominală în cazul în care se cumpară o maşină nouă. Pe de altă parte, dacă în cazul unei maşini noi se pot utiliza la achiziţionare trei tichete cu o valoare nominală totală de 2.700 de euro, în cazul uneia la mâna a doua este acceptat un singur tichet.

În stocul ŢiriacAutoRulate se găsesc maşini pornind chiar şi de la 3.500 de euro, cum sunt modelele Daewoo Matiz, dar şi modele Ford Focus din 2007, cu motoare diesel sau pe benzină şi preţuri de la 7.000 de euro.

Pe piaţa liberă, în prezent voucherele sunt tranzacţionate cu preţuri cuprinse între 1.700 şi 2.000 de lei, în condiţiile în care în prezent se tranzacţionează în piaţă aproximativ 16.500 de tichete dintr-un total de 35.400 de vouchere eliberate de către Administraţia Fondului pentru Mediu către unităţile REMAT.

Maşinile comercializate de ŢiriacAutoRulate au o vechime medie de trei-patru ani şi respectă în mare parte normele de poluare Euro 4 sau Euro 5.