Producătorul Blackberry concurează cu Google pe portofoliul de brevete al Nortel

Autor: Ştefan Vrabie 17.04.2011

Research in Motion, compania canadiană care realizează telefoanele Blackberry, are în plan să liciteze peste suma de 900 de milioane de dolari oferită de Google pentru portofoliul de brevete în tehnologia wireless de la Nortel Networks, scrie agenţia de presă Bloomberg.

Compania vrea să facă o ofertă ce ar împiedica Google să obţină controlul pe aproximativ 6.000 de brevete Nortel. Un alt grup de companii de tehnologie, inclusiv producători de telefoane mobile, ar putea licita pentru brevete în încercarea de a opri Google, au declarat mai multe surse. Patentele Nortel le-ar permite cumpărătorilor să controleze şi să licenţieze tehnologii utilizate în telefoanele BlackBerry, iPhone sau Android.

Producătorii de telefoane mobile sunt motivaţi să aloce resurse pentru o ofertă astfel încât să se protejeze în cazul în care Google ar putea folosi patentele pentru a câştiga influenţă şi venituri de la industria de comunicaţii mobile, a spus David Mixon, avocat specializat în domeniul brevetelor la Bradley Arant Boult Cummings LLP. Portofoliul include brevete pentru apeluri video mobile şi tehnologia 4G (LTE) sau tehnologii ce pot evolua pe termen lung.