Transporturile vor să liciteze până în iunie lucrări pe infrastructura rutieră şi feroviară de peste 3 mld. euro

Autor: Andreea Neferu 18.04.2011

Ministerul Transportului şi Infrastructurii vrea să liciteze până în luna iunie lucrări pe infrastructură rutieră şi feroviară în valoare de 3,36 miliarde de euro, a declarat Alexandru Nazare, secretar de stat în cadrul ministerului, la forumul "Infrastructura inteligentă în Europa de sud-est", organizat de Forum Invest.

Din această sumă 1 miliard de euro reprezintă licitaţiile pentru autostrăzile din vestul ţării care au fost deja atribuite săptămâna trecută şi care acum se află în perioada de contestaţii.

De asemena, 460 de milioane de euro se află în curs de licitaţie pentru infrastructura feroviară, iar 250 de milioane de euro sunt dedicaţi centurilor ale localităţilor Craiova, Târgu Mureş, Mihăileşti şi Braşov.

În cadrul infrastructurii feroviare până în iunie ministerul va mai organiza licitaţii în valoare de 1,65 miliarde de euro, pentru modernizarea tronsoanelor Simeria - Co[lariu [i Co[lariu - Sighi[oara, precum [i pentru sistemele ERTMS (European Rail Traffic Management System) aferente. "Obiectivul numărul unu este să contractăm cea mai mare parte a banilor", a mai spus Nazare.

Secretarul de stat a mai afirmat că în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) au fost selectate activităţi care vor fi descentralizate către cele şapte direcţii regionale de drumuri şi poduri din ţără pentru că "acestea sunt situate cel mai aproape de proiecte".