Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Traian Terzianm , Mihai Draghici - Mediafax , Alexandru Matei , Valentin Vidu - Mediafax 18.04.2011

Boom-ul imobiliar din China a dus la majorarea preţurilor la case la nivel naţional cu 140% din 2007 şi până în prezent şi cu 800% în Beijing în ultimii opt ani, scrie The New York Times.

Philips Electronics renunţă la divizia de televizoare, pe care o va transfera în cadrul unui joint venture cu producătorul de monitoare TPV, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Banca Centrală a Statelor Unite (Fed) va încheia cel mai probabil la sfârşitul lunii iunie programul de achiziţii de obligaţiuni de stat în valoare de 600 mld. dolari, scrie Financial Times.

Glencore, traderul elveţian de materii prime ce urmează să se listeze la Londra şi Hong Kong, ar putea fi chestionată de investitori cu privire la o serie de litigii din SUA şi Marea Britanie, informează The Telegraph. Unul dintre litigii ar putea costa compania 3 mld. dolari.

Susţinerea cetăţenilor croaţi pentru aderarea ţării la UE a scăzut de la 60% în urmă cu o săptămână la 35% în prezent, informează postul de televiziune Nova, citat de publicaţia online EUObserver.

Ministrul francez al muncii Xavier Bertrand şi-a anunţat intenţia de a reduce lista meseriilor la care au acces străinii, din cauza dificultăţilor de recrutare, apreciind ca prioritară "formarea celor care caută un loc de muncă pentru ocuparea acestor posturi", relatează AFP.