Vasile Puşcaş: Situaţia ministrului Botiş poate pune în pericol fonduri de 4,2 mld. euro

Autor: Iulian Anghel 19.04.2011

POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 4,25 mld. euro) ar putea fi pus în pericol de gestul ministrului muncii Ioan Botiş de a finanţa un proiect cu fonduri UE în care este implicată soţia demnitarului, pentru că UE ar putea dispune reevaluarea programului, iar investigaţia s-a putea extinde şi la celelalte programe.

"Sub semnul întrebării poate fi pus POSDRU, dar investigaţia se poate extinde şi la celelalte programe. Apoi, când se face analiza în Parlamentul European parlamentarii generalizează, ei discută despre fondurile europene, nu despre un program. Comisia Europeană şi Oficiul de Luptă Antifraudă când fac o analiză se referă la un program, dar parlamentarii se referă la o ţară şi la fondurile Uniunii în general", afirmă Vasile Puşcaş, fost negociator-şef al României cu Uniunea Europeană.

Comisia Europeană înaintează în fiecare an un raport Parlamentului European în legătură cu bugetul, care este discutat şi aprobat şi, fiind vorba despre banii UE, se ajunge, inevitabil, şi de fondurile europene. Puşcaş crede că deficitul de imagine creat de astfel de situaţii este unul major.