Google a investit 100 de milioane de dolari într-o staţie de exploatare a energiei eoliene

Autor: Traian Terzianm 20.04.2011

Google a investit 100 de milioane de dolari pentru a crea cea mai mare fermă de vânt din lume şi a anunţat mai multe planuri de investiţii în infrastructura de vehicule electrice, scrie Latimes.com.

Departamentul de energie al Statelor Unite a declarat că a făcut un parteneriat cu populara companie IT şi alţii pentru a ajuta şoferii să găsească staţii de încărcare electrică în ţară.

Google se va alia cu National Renewable Energy Laboratory în vederea utilizării aplicaţiei Google Maps ca fundaţie pentru o bază de date online unde vor fi prezente toate staţiile de încărcare pentru maşinile electrice.

Cu o zi înainte de anunţul departamentului energiei, compania Google a anunţat că a investit 100 de milioane de dolari într-o fermă de energie eoliană de 845 de megawatti din Arlington, Oregon. Instalaţia, dezvoltată de Caithness Energy, va folosi turbine de la Gereral Electric şi va fi finalizată în 2012.

Până acum, Google a investit peste 350 de milioane dolari în proiectele de energie regenerabilă, inclusiv într-o centrală de energie solară din Germania şi una din SUA.