Dan Adamescu a cumpărat prin Astra 16,2% din acţiunile Intercontinental

Autor: Stefan Musgociu 20.04.2011

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat, miercuri, prin societatea de asigurări Astra (ATRA), un pachet reprezentând 16,22% din acţiunile companiei hoteliere Intercontinental (RCHI), pentru 16,9 milioane lei (4,1 milioane euro), şi a ajuns să deţină indirect 31,96% din titluri.

Pachetul de titluri a fost preluat, printr-un deal, de la firma RHIC Holding, firmă înregistrată în Luxembourg, potrivit unei raportări transmisă pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de intermediarul tranzacţiei, firma de brokeraj Carpatica Invest.

Surse din piaţa hotelieră spun că firma RHIC este controlată de familia Păunescu.

Asigurare - Reasigurare Astra a mai cumpărat vineri un pachet de 0,03% din acţiunile Intercontinental, pentru 27.000 de lei.

În prima parte a şedinţei bursiere, în decurs de un minut, au fost realizate două transferuri negociate, prin care RHIC Holding şi-a lichidat participaţia de 49,12% la Intercontinental. Deal-urile au fost realizate la preţul de 0,1249 lei/titlu, cu 9,56% peste cotaţia de marţi. RHIC Holding a încasat, astfel, 51,1 milioane lei (12,5 milioane euro).

Până la ora transmiterii acestei ştiri, cumpărătorul celui de-al doilea pachet de acţiuni Intercontinental nu a anunţat tranzacţia pe bursă.