Dinel Staicu va fi prezentat joi instanţei ungare în vederea extrădării

Autor: Mediafax 20.04.2011

Dinel Nuţu (Staicu) va fi prezentat, joi, instanţei ungare în vederea luării unei decizii privind extrădarea în România, potrivit unui anunţ făcut, miercuri, de directorul general de comunicare al MAE Doris Mircea şi remis MEDIAFAX.

"De asemenea, în cursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.), autorităţile maghiare au informat ambasada României la Budapesta că mâine (joi - n.r.), cetăţeanul român va fi prezentat în faţa instanţei în vederea luării unei decizii privind extrădarea în România. Ambasada României va îndeplini procedurile necesare în asemenea circumstanţe", potrivit precizărilor făcute de Doris Mircea.

Potrivit sursei citate, "misiunile României la Budapesta şi Szeget au fost contactate de membrii familiei acestuia în vederea obţinerii de informaţii şi pentru realizarea unei comunicări directe cu persoana reţinută". "Solicitările nu pot fi însă soluţionate până când instanţa competentă nu se va pronunţa", a adăugat oficialul MAE.

Ministerul Justiţiei arată că mandatul european de arestare în cazul lui Dinel Nuţu este emis doar de instanţa de executare sau de cea care are pe rol judecarea cauzei în primă instanţă, MJ fiind doar informat cu privire la act şi eventuala traducere şi transmiterii acestuia autorităţilor judiciare.Citiţi mai mult despre arestarea lui Dinel Staicu pe www.mediafax.ro