Profitul net al IBM a crescut cu 10% în primul trimestru, la 2,9 miliarde dolari

Autor: Mediafax 20.04.2011

Profitul net al IBM, cel mai mare furnizor de servicii pentru computere la nivel mondial, a crescut în primul trimestru cu 10%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 2,9 miliarde de dolari, iar veniturile au avansat cu 8%, la 24,6 miliarde de dolari. Profitul net operaţional a crescut cu 13%, la 3 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al IBM referitor la rezultatele financiare din primul trimestru.

"Am avut un trimestru foarte bun, în care veniturile au crescut pe segmentele hardware, software şi servicii şi am înregistrat avansuri de două cifre în peste 40 de state", a declarat Samuel J. Palmisano, CEO al companiei. Vânzările pe segmentul hardware au crescut cu 19%, la patru miliarde de dolari. Divizia de software a raportat venituri de 5,3 miliarde de dolari, cu 6% mai mari decât în primul trimestru din 2010.

IBM şi-a îmbunătăţit, totodată, estimarea de profit pentru anul acesta, în condiţiile în care companiile cumpără tot mai multe programe şi echipamente, notează Bloomberg. IBM are în România peste 1.500 de angajaţi şi este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT.