Presa oficială libiană anunţă moartea a şapte civili în raidurile NATO. Organizaţia le cere civililor să se îndepărteze de forţele lui Gaddafi

Autor: Enache Iuliana Daniela 21.04.2011

Şapte civili au fost ucişi miercuri seara şi alţi 18 au fost răniţi în timpul raidurilor NATO asupra regiunii Khellat Al-Ferjan, la sud-vest de Tripoli, a anunţat agenţia oficială libiană Jana, relatează AFP.

"O sursă militară a anunţat că şapte persoane au fost ucise din rândul civililor şi alte 18 au fost rănite de raidul agresorului colonialist cruciat care a vizat în această seară regiunea Khellat Al-Ferjan", a anunţat agenţia.

Jana a adăugat că bombardamentul a distrus un "anumit număr de case şi a terorizat femeile şi copiii din regiune".

Televiziunea libiană Allibya anunţase anterior că "regiunea Khellat Al-Ferjan a fost "ţinta unor raiduri barbare şi cruciate care au provocat martiri şi răniţi printre locuitorii regiunii şi le-au distrus casele".

NATO a desfăşurat, în cursul zilei, raiduri în regiunea Bir Al-Ghanam, la circa 50 de kilometri sud-vest de Tripoli, provocând moartea a patru persoane "dintre civili", a anunţat agenţia Jana.

Organizaţia le-a cerut, miercuri, civililor din Libia să se îndepărteze de forţele loiale regimului colonelului Muammar Kadhafi pentru a-şi putea desfăşura mai bine atacurile militare.

Experţii şi piloţii NATO "au mari dificultăţi în a se asigura că facem tot ce putem pentru a reduce riscul pentru civili când atacăm ţintele, dar riscul nu poate fi redus la zero", a declarat generalul Charles Bouchard, comandantul şef al operaţiunii Unified Protector, într-un comunicat.

"Civilii pot ajuta NATO îndepărtându-se de forţele regimului Kadhafi şi de echipamentele acestora imediat ce este posibil. Acest lucru va permite NATO să atace forţele şi acest echipament cu mai mult succes şi cu un risc minim pentru civili", a continuat el.