Autostrada Cernavodă-Medgidia va costa până la 170 milioane euro

Autor: Neagu Lidia-Ileana 21.04.2011

Finalizarea tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia va costa între 500 şi 700 milioane lei, fără TVA (120-170 milioane euro), potrivit anunţului de intenţie lansat de CNADNR pentru o nouă licitaţie, după ce a reziliat contractul acordat constructorului francez Colas, scrie Mediafax Business.

Contractul, cu o valabiliate de un an, vizează proiectarea şi construcţia a aproape 20 de kilometri de autostradă, la care se adaugă doi ani de garanţie a lucrării. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost stabilită la 30 mai.

Finanţarea va fi asigurată de la Banca Europeană de Investiţii, din fonduri comunitare nerambursabile şi de la bugetul de stat.

Colas a primit în noiembrie 2008 contractul pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, în valoare de 634 milioane lei, fără TVA, din care a încasat 97 milioane de lei, inclusiv TVA.

Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a declarat recent că CNADNR va scoate la licitaţie contractul pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, iar în luna august va fi selectat un nou contructor.