BERD: Recuperarea din criză a României şi Bulgariei durează destul de mult faţă de regiune

Autor: Mediafax 21.04.2011

Economiile României şi Bulgariei revin foarte greu pe creştere, astfel că recuperarea din criză durează destul de mult în comparaţie cu alte state din regiune, a declarat, joi, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow (foto).

"România şi Bulgaria revin foarte greu pe creştere, ceea ce înseamnă că au nevoie de destul de mult timp pentru a ieşi din criză faţă de alte state", a spus Mirow, într-un interviu acordat Bloomberg.

Banca anticipează că România va înregistra o creştere a PIB de 1,1% în acest an.

Regiunea Balcanilor rămâne vulnerabilă la riscurile generate de criza datoriilor suverane din Grecia, întrucât revenirea economică acestor state este mai lentă decât în restul Europei de Est, a spus el.

Costurile de finanţare ale Greciei au crescut în ultima perioadă din cauza temerilor că statul ar putea fi nevoit să-şi restructureze datoria. Aceste temeri ar putea afecta băncile cu operaţiuni în Balcani, iar BERD, împreună cu Fondul Monetar Internaţional, vor colabora pentru a împiedica extinderea problemelor, a adăugat Mirow. Citiţi mai mult despre recuperarea din criză a României şi Bulgariei pe www.mediafax.ro