Cât mănâncă românii de Paşte: 50 milioane de ouă, 3 milioane de miei şi 7,5 milioane de cozonaci

Autor: Simona SIMIONESCU 23.04.2011

Aproximativ 40-50 milioane de ouă, în jur de 3 milioane de miei şi circa 7,5 milioane de cozonaci vor cumpăra românii cu ocazia Paştelui, au declarat pentru Gândul reprezentanţii asociaţiilor de profil. La aceste cantităţi se mai adaugă ouăle şi mieii din gospodăriile individuale, dar şi cozonacii pregătiţi de gospodine, cantităţi greu de estimat.

Luna aceasta, crescătorii de păsări au vândut 150 milioane de ouă, faţă de 100-110 milioane de ouă, într-o lună obişnuită. "Diferenţa de 40-50 milioane de ouă reprezintă cererea pentru perioada Paştelui. La această cantitate se adaugă ouăle din gospodării, sursă importantă de consum în mediul rural", a declarat pentru gândul Ilie Van, preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR).

Ţinând cont de faptul că doar o treime dintre români cumpără ouă pentru Paşte, potrivit unui studiu recent realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), rezultă un consum mediu de şapte ouă pe cap de locuitor. Mai bine de jumătate dintre respondenţi au declarat însă că îşi procură ouăle din propriile gospodării. Despre cât mănâncă românii de Paşte citiţi mai multe pe www.gandul.info.