Vîntu: Ghiţă mi-a spus că vrea un loc la masa de joc, a cerut susţinere pentru Ponta la preşedinţie

Ziarul Financiar 23.04.2011

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 5 că Sebastian Ghiţă i-ar fi spus că nu este interesat de activitatea editorială, ci că vrea să finanţeze Realitatea, fiind interesat de "un loc la masa de joc" şi a cerut susţinere pentru Victor Ponta la preşedinţie, informează Mediafax.

Vîntu a declarat că a aflat acest punct de vedere al lui Sebastian Ghiţă într-o discuţie la care au participat şi Sorin Enache, Sorin Feciu şi Dragoş Nedelcu.

"L-am întrebat pe dl. Ghiţă ce vrea, mi-a spus că vrea un loc la masa de joc, că nu-l interesează din punct de vedere editorial, că vrea să finanţeze Realitatea TV pentru a pune capăt problemelor financiare ale acesteia, dorind în schimb un contract de management pe cinci ani şi susţinerea pentru preşedinţie a lui V. Ponta. Această susţinere urma să o realizeze el prin intermediul postului. I-am spus că nu am nimic împotrivă, dar că din punct de vedere editorial nimeni nu poate controla în întregime o instituţie media. El mi-a spus că măcar încearcă să-i vândă această iluzie lui V. Ponta", a spus Vîntu în declaraţia dată la instanţă.

El a adăugat că în urma aceste discuţii a fost încheiat un contract de management în octombrie 2010 şi care prevede relaţiile dintre manager şi societate şi dintre acesta şi membrii Consiliului de Administraţie. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.