Grupul Agricola Bacău crede că va încheia anul cu o creştere cu 9%, la 443 milioane de lei

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax 25.04.2011

Grupul de firme Agricola Bacău estimează în acest an afaceri în creştere cu 9%, la peste 443 milioane de lei (105 mil. euro), evoluţie susţinută de avansul vânzărilor pe principalele categorii de produse comercializate şi în condiţiile majorării cu circa 10% a preţului la carnea de pasăre.

"Pe grupe de produse Agricola Bacău şi-a bugetat pentru 2011 creşteri ale cifrei de afaceri cu 7% la carnea de pasăre, 19% la semipreparate şi produse ready-meal (produse gata preparate n.r.), 10% la salamuri crud-uscate şi preparate fierte afumate, şi o menţinere la categoria ouă consum", a declarat preşedintele Agricola Bacău, Grigore Horoi.

Cifra de afaceri prezentată de grup include rezultatele firmelor Agricola Internaţional, Salbac, Europrod, Comcereal, Aicbac, Suinprod şi Avicola Lumina - Constanţa. În 2010, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 408 milioane de lei, din care aproximativ 280 de milioane de lei au fost generate de firma Agricola Internaţional Bacău, care are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea cărnii de pasăre.