Grupul BRD a restructurat credite de peste 1 mld. lei

Autor: Razvan Voican 25.04.2011

Grupul BRD, care include a doua mare bancă de pe piaţă, a înregistrat la sfârşitul anului trecut credite în valoare de 1,022 mld. lei (239 mil. euro) ale căror termene au fost renegociate cu clienţii pentru a nu deveni restante sau depreciate. Conform raportului anual, soldul acestei categorii de credite a crescut cu 20,5% anul trecut comparativ cu 2009, dinamica fiind susţinută de restructurarea creditelor de consum.

La sfârşitul lui 2010 creditele de consum cu termene renegociate aveau o valoare contabilă de aproape 262 mil. lei, nivel mai mult decât dublu comparativ cu anul precedent. Creditele restructurate pentru societăţi au crescut cu numai 4,3%, până la 641 mil. lei, în timp ce la ipotecare soldul finanţărilor renegociate a scăzut cu 18%, până la 6,8 mil. lei.

La nivelul pieţei, restructurările de credite continuă, ajungând şi la a doua rundă, în condiţiile în care precedentele renegocieri au expirat, dar economia nu şi-a revenit astfel încât clienţii să poată plăti conform condiţiilor iniţiale.