Portughezii de la Millennium şi-au mărit personalul cu 4%

Autor: Liviu Chiru 26.04.2011

Millennium Bank, un jucător de talie mică pe plan local controlat de unul dintre cele mai mari grupuri financiare portugheze, a reluat angajările anul trecut, mărind numărul salariaţilor cu 31 de persoane, până 731 de salariaţi. Exprimată în procente, creşterea a fost de 4,4%, potrivit raportului băncii-mamă, Millennium BCP. Portughezii au lansat operaţiunile pe plan local în toamna anului 2007, pornind o bancă de la zero.

La momentul intrării în activitate banca avea circa 600 de salariaţi. Din punctul de vedere al vârstei, 71% dintre angajaţi sunt între 25 şi 34 de ani, această pondere fiind cea mai mare dintre subsidiarele grupului portughez. Grupul notează o creştere a numărului de plângeri înregistrate în România, în opoziţie cu evoluţia generală, situaţia urmând să fie analizată. Pe plan local, clienţii au devenit mult mai atenţi în relaţiile cu băncile lor odată cu modificarea reglementărilor privind creditele pentru populaţie.

"În România, noile reglementări privind taxarea depozitelor şi noile proceduri privind vânzările de carduri de credit au fost principalele cauze ale plângerilor", potrivit raportului grupului. Millennium se concentrează pe plan local pe segmentele clienţilor individuali cu venituri peste medie şi al firmelor mici şi mijlocii. Banca avea 29.000 de clienţi la sfârşitul anului trecut, faţă de 23.000 la sfârşitul anului 2008. Soldul creditelor acordate a ajuns la 344 mil. euro. Anul 2010 a fost încheiat cu o pierdere de 23,6 mil. euro.