Sony a lansat ieri două tablete PC

Autor: Ştefan Vrabie 26.04.2011

Compania japoneză Sony a lansat ieri primele sale tablete PC, intrând astfel în competiţie cu companiile Apple, Samsung şi Motorola în încercarea ambiţioasă de a ajunge din urmă iPad-ul, care a dominat piaţa tabletelor PC, scrie cotidianul american The New York Times. Dispozitivele Sony vor folosi ca sistem de operare Android de la Google. Tabletele numite S1 şi S2 vor avea conectitivitate Wi-Fi şi vor fi compatibile cu reţelele 3G şi 4G. Sony S1 are un ecran de 9,4 inchi, cu un design puţin curbat ca o revistă pliată şi are două camere foto, atât în spate, cât şi în faţă.

Tabletele Sony dispun de un procesor Tegra 2 de la nVidia şi datorită conexiunii infraroşu pot fi folosite şi ca o telecomandă pentru restul electronicelor de la Sony. Cea de-a doua tabletă, Sony S2, este pliabilă, are două ecrane de 5,5 inchi cu o rezoluţie de 1024x480 pixeli şi cameră foto. Atât Sony S1, cât şi Sony S2 sunt certificate PlayStation, ceea ce va permite rularea unor jocuri PlayStation.

Sony nu a precizat care jocuri de pe Playstation vor putea fi rulate şi de pe tabletă. Tabletele vor fi disponibile la nivel global începând din toamna acestui an. Samsung Galaxy Tab ocupă poziţia a doua pe piaţa tabletelor, fiind cel mai bine vândută tabletă cu sistemul de operare Android. Cu toate acestea Tab este încă departe de iPad, care s-a vândut în perioada octombrie-decembrie a anului trecut în peste 7,3 milioane de unităţi.