Preşedintele Băsescu, chemat de instanţă să dea declaraţii împotriva unui deputat

Autor: Mediafax 27.04.2011

Judecătoria Sectorului 5 a dispus astăzi ca preşedintele Traian Băsescu să fie citat în 18 mai, în dosarul în care şeful statului l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei de favorizare a consumului de droguri uşoare.

În urmă cu un an Băsescu l-a dat în judecată pe Surupăceanu şi i-a cerut daune simbolice de un leu, pentru că a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare. Deputatul PSD a declarat astăzi că instanţa a acceptat solicitarea formulată de el pentru audierea preşedintelui Traian Băsescu, în cazul pe care preşedintele l-a deschis împotriva sa.

Judecătorul a acceptat solicitarea formulată de Surupăceanu, astfel că a stabilit ca Traian Băsescu să apară în instanţă, pentru explicaţii suplimentare, pe data de 18 mai, la ora 13.00. Deputatul PSD a precizat că a înaintat cererea de audiere a preşedintelui pentru ca acesta să dea explicaţii legate de acuzaţiile pe care el i le-a adus, respectiv că Preşedinţia ar fi fost implicată în favorizarea şi susţinerea consumului de droguri uşoare.