Immofinanz cumpără Adama

Ziarul Financiar 27.04.2011

Fondul austriac de investiţii Immofinanz, cel mai mare investitor străin din piaţa imobiliară locală, este la un pas de achiziţia integrală a companiei de dezvoltare imobiliară Adama, în care deţine în prezent 30%, în urma unei tranzacţii evaluate la circa 50 mil. euro.

Austriecii ar urma astfel să scoată din acţionariatul Adama fondurile de investiţii Morgan Stanley, Lehman Brothers şi Tiger Global, dar şi pe fondatorii companiei - David Flusberg (foto), Dvir Cohen-Hoshen şi Isaac Cohen-Hoshen.

Tranzacţia se înscrie în procesul de "curăţare" a portofoliului Immofinanz din ultimii doi ani, de când austriecii cumpără integral proiectele din parteneriatele locale.

"Confirmăm negocierile în curs, dar având în vedere obligaţiile de confiden­ţialitate nu putem comenta în legătură cu acest subiect", au precizat reprezentanţii Immofinanz

Adama a finalizat pe piaţa locală circa 1.500 de apartamente, fiind investitorul străin cu cele mai multe locuinţe construite, din care mai are disponibile circa 500 de unităţi, dar şi 36 de hectare de teren pentru proiecte viitoare.

"Este o tranzacţie pe care şi-o doresc atât acţionarii Adama, cât şi reprezentanţii Immofinanz. Austriecii oricum au 30% din companie. Tranzacţia ar putea fi semnată în următoarea perioadă", a declarat şi Asher Lax, director de vânzări şi vicepre­şe­dinte al Adama.