Vedeţi aici ce proiecte de investiţii publice vrea să realizeze guvernul în PPP

Autori: Andreea Neferu , Mediafax 27.04.2011

Guvernul a pus la punct o listă de proiecte publice care urmează a fi propuse spre realizare în parteneriat public-privat (PPP). Printre acestea se numără autostrada Comarnic-Braşov, autostrada Sibiu-Piteşti, autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani, autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, dar şi centura de sud şi de nord, în regim de autostradă, a Bucureştiului.

De asemenea, pe lista de proiecte ce se vor a fi realizate în PPP figurează şi hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, estimată la 1,1 miliarde de euro, reactoarele 3 şi 4 ale atomocentralei de la Cernavodă, evaluate la 4 miliarde de euro, termocentrala de la Doiceşti (700 mil. euro), precum şi proiectul AGRI de transport al gazelor naturale lichefiate ce va uni Azerbaidjanul de România.

Şi canalul Siret-Bărăgan, de 200 mil. euro, canalul de navigaţie Dunăre-Bucureşti şi podul rutier peste Dunăre Brăila-Tulcea ar urma să fie realizat în PPP. La capitolul investiţii imobiliare, 10.000 de locuinţe vor fi construite în PPP în cartierul Ghencea din Capitală, în timp ce proiectul imobiliar Esplanada din Bucureşti va fi reluat tot în formula PPP.

În PPP vor fi realizate şi un penitenciar, şase spitale regionale de urgenţă dar şi centrul de sănătate Ana Aslan.