Selectarea managementului privat la companiile de stat a început

Autor: Carol Dan - Mediafax 27.04.2011

Ministerul Economiei va numi mana­gement privat în principal la com­paniile pe pierderi, a declarat ministrul Ion Ariton.

"Procesul selectării managementului privat este în analiză. Sunt vizate în principal companiile pe piederi", a afirmat Ariton, fără să prezinte alte detalii.

Ministerul Economiei a anunţat pe 17 aprilie că va începe în această lună procedurile pentru privatizarea manage­mentului la un sfert din cele circa 50 de societăţi la care deţine pachete majoritare de acţiuni. La acea dată instituţia a comunicat că va publica în câteva zile anunţul de licitaţie pentru privatizarea managementului la unele companii din subordinea sa.

Printre companiile aflate în portofoliul Ministerului Economiei care înregistrează pierderi se numără Petrotrans Ploieşti, aflată în insolvenţă, Termoelectrica, Olt­chim, Compania Naţio­nală a Huilei, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Societatea Naţională a Cărbunelui, Avi­oane Craiova sau Regia Autonomă de Activităţi Nucleare.

Alte societăţi la care Ministerul Econo­miei deţine controlul sunt Hidroelectrica, Electrica, Transelectrica, Nuclear­electrica, complexurile energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, Romgaz, Transgaz, Oil Ter­minal, Conpet, Minvest Deva.