Acţionarii SIF Banat-Crişana au aprobat distribuirea dividendului majorat, de 0,103 lei

Autor: Monica Juganaru - Mediafax 28.04.2011

Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au aprobat joi distribuirea dividendului brut majorat, de 0,103 lei pe acţiune, astfel că societatea va aloca 56,5 milioane lei, reprezentând aproape 90% din profitul de anul trecut.

Societatea de investiţii financiare a raportat pentru anul trecut un profit net de 62,99 milioane lei (14,9 milioane de euro), cu 43,8% mai redus comparativ cu cel din 2009.

Acţionarii au validat administratorii provizorii aleşi în februarie, respectiv Ştefan Dumitru şi Ioan Marius Pantea.

Un număr de patru persoane s-au înscris în cursa pentru cele două locuri din Consiliul de Administraţie, rămase vacante din luna iulie a anului trecut, după demisiile preşedintelui CA al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, şi a unui apropiat al acestuia, Claudiu Silaghi.

Astfel, pe lângă cei doi administratori provizorii, avizaţi de CNVM până la AGA, şi-au mai depus candidatura două persoane, respectiv Bogdan Emil Vânătoru şi Radu Claudiu Roşca, ambii fiind propuşi de acţionari.

Dumitru a primit 56,8% din voturile acţionarilor prezenţi, iar Pantea a fost aprobat cu 59,7% din voturi.

SIF Banat-Crişana a constituit două variante pentru bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2011, programul de activitate pentru acest an fiind construit în funcţie de dividendul ales de acţionari. Propunerea administratorilor era de 0,06 lei pe acţiune.

Valoarea dividendului de 0,103 lei, propusă de unii acţionari, a fost aprobată cu 63,6% din voturi.

Astfel, în condiţiile alocării unui dividend de 0,103 lei, firma de investiţii financiare ar urma să înregistreze un câştig net cu 57% mai redus, de 26,9 milioane lei.