Acţionarii SIF Transilvania au aprobat dividendul propus de Fercală

Autor: Andrei Chirileasa 28.04.2011

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) au aprobat joi propunerea Consiliului de Administraţie, condus de Mihai Fercală, privind distribuirea unui dividend brut de 0,03 lei/acţiune din profitul net obţinut anul trecut, potrivit unei raportări transmise Bursei.

Valoarea dividendelor pe care SIF3 le va plăti acţionarilor este de 32,7 mil. lei, reprezentând 49% din profitul net.

Propunerea a primit 86% din voturile exprimate în AGA, în timp ce aproape 10% dintre acţionarii prezenţi au votat împotrivă. La AGA au fost înregistrate voturile valabile a 260 de milioane de acţiuni, reprezentând circa 25% din capitalul SIF Transilvania.

În urmă cu doua săptămâni, conducerea SIF Transilvania (SIF3) a respins o solicitare primită din partea unui grup de acţionari privind completarea ordinii de zi a AGA cu un punct care prevedea majorarea dividendelor distribuite la 90% din profit.

Acţionarii SIF3 au mai aprobat, cu 85% din voturi pentru şi 8% împotrivă, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2011, care prevede un profit net de 68 mil. lei, cu 1,5% mai mare decât anul trecut, şi investiţii minime de 61 mil. lei.

Acţiunile SIF Transilvania au câştigat 8,5% de la începutul anului, sub creşterea indicelui BET-FI, de 18%. Compania are o capitalizare de 644 mil. lei (158 mil. euro).