Fiul lui Dan Adamescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie la Intercontinental

Autor: Andrei Chirileasa 29.04.2011

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei hoteliere Intercontinental Bucureşti (RCHI), care deţine hotelul cu acelaşi nume din centrul Capitalei.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Intercontinental au ales miercuri, 27 aprilie, nou Consiliu de Administraţie, din care mai fac parte Dan Adamescu, Lucian Ciofoaia, directorul diviziei de real-estate a The Nova Group, firma holding a familiei Adamescu, şi Daniel Onuţe, propus tot de The Nova Group.

Al cincilea membru al CA este Laurenţiu Vătu, directorul economic al companiei.

Familia Adamescu a ajuns să controleze indirect 32% din acţiunile Intercontinental, după ce a preluat săptămâna trecută, prin intermediul Astra Asigurări, un pachet de 16,2% din acţiuni, de la RHNIC Holding (Luxemburg), pentru 4,1 mil. euro. Acţionarii RHIC Holding nu sunt publici, dar au existat speculaţii că firma ar fi controlată de familia Păunescu.

Adamescu mai deţinea 15,7% din Intercontinental prin The Nova Group, din noiembrie 2008, când a cumpărat de pe Bursă participaţiile mai multor fonduri de investiţii.

Un off-shore din Cipru, asociat cu The Nova Group Investments România, holding deţinut de omul de afaceri Dan Adamescu, a mai cumpărat săptămâna trecută 32,9% din acţiunile Intercontinental, pentru 8,3 mil. euro. Mountbay Limited, firmă înregistrată în Cipru care a cumpărat pachetul de acţiuni Intercontinental de la acelaşi RHIC Holding, şi The Nova Group Investments România sunt asociaţi la Zeta SPV Development Bucureşti.

Acţionarii Mountbay Limited nu sunt cunoscuţi.

Ceilalţi acţionari ai Intercontinental sunt Lido SA, cu 11,9% din acţiuni, şi Finmacht SA (Elveţia), cu 5%.

Familia Adamescu deţine unele dintre cele mai importante active imobiliare din Bucureşti: centrul comercial Unirea Shopping Center şi clădirile de birouri IBC Modern, unde îşi are sediul BVB, şi City Business Center. Adamescu mai deţine Astra Asigurări, firma de construcţii Baumeister şi ziarul România Liberă.