Comenzile din Germania au crescut afacerile Kromberg & Schubert

Autor: Gabriel Botezatu 01.05.2011

Subsidiara din România a grupului german din domeniul auto Kromberg&Schubert a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 617 milioane de lei (146 mil. euro), cu 27% mai mare faţă de nivelul realizat în 2009, a declarat directorul comercial al companiei, Marius Petrică.

Creşterea afacerilor a fost determinată în special de începerea producţiei la a treia fabrică a companiei în România, cea de la Nadab, judeţul Arad, preluată anul trecut de la fondul american de investiţii Platinum Equity.
Producătorul de cablaje electrice şi motoare mai deţine în România o fabrică în Timişoara şi alta în Mediaş, ambele investiţii greenfield.
Alt factor care a determinat avansul afacerilor a fost creşterea comenzilor concomitent cu majorarea produc­ţiei de automobile din Germania, de unde provin majoritatea clienţilor finali ai companiei. Petrică a menţionat că pentru viitorul apropiat grupul german nu mai are alte planuri de investiţii în România.
De asemenea, Kromberg & Schubert nu are în vedere semnarea unui contract cu uzina Ford de la Craiova. Producţia realizată în România este livrată în totalitate în state din Uniunea Europeană.
În cele trei unităţi de producţie locale lucrează 5.000 de angajaţi.