Trei angajaţi Foxconn acuzaţi pentru scurgeri de informaţii privind tableta iPad2

Autor: Ştefan Vrabie 02.05.2011

Trei angajaţi din fabricile Foxconn din oraşul chinezesc Shenzhen au fost arestaţi pentru scurgerea de informaţii cu privire la designul tabletei de la Apple, iPad 2, scrie site-ul TGdaily.

Potrivit Digitimes, compania Apple a fost alertată despre posibilele scurgeri de informaţii, deoarece mai mulţi producători de accesorii pentru iPad au putut să ofere carcase de protecţie pentru tabletă înainte ca aceasta să fie pusă în vânzare. În timp ce unii au ghicit designul, alţii au fost pregătiţi în mod clar, ridicând suspiciuni ale companiei Apple.

Cei trei angajaţi au fost arestaţi la sfârşitul anului trecut şi au fost acuzaţi în urmă cu o săptămână pentru violarea secretului comercial.

Foxconn, care produce componente pentru Apple, HP, Dell, Microsoft, Sony şi Samsung a intrat în vizorul media anul trecut datorită unui val de sinucideri printre lucrători. În urma acestor evenimente, compania a spus că va instala plase în jurul clădirilor pentru a opri angajaţii să facă saltul la moarte şi a promis creşteri salariale, deşi mulţi angajaţi s-au plâns că angajatorul a eşuat să materializeze aceste promisiuni.

În ianuarie, mai multe organizaţii au ridicat problema sănătăţii şi siguranţei din fabrici, precum şi a salariului unui lucrător. "În urma tragediilor, Foxconn a crescut salariul de bază pentru lucrătorii cu o vechime mai mare de şase luni. Aceasta este o evoluţie pozitivă, dar un număr considerabil de lucrători, inclusiv angajaţi care sunt studenţi, nu au beneficiat de mărire de salariu", a declarat Debby Chan Sze Wan de la SACOM, partenerul firmei de cercetări makeITfair. "În acelaşi timp, Foxconn plănuieşte să îşi mute operaţiunile sale în alte provincii unde nivelurile salariale sunt mult mai mici decât în Shenzhen."