Osama bin Laden - o istorie a terorismului în declaraţii. Vedeţi aici citate celebre ale teroristului care a îngenuncheat America

Autor: Catalina Apostoiu 02.05.2011

Ianuarie 2006, dintr-un mesaj audio cuprinzând ameninţarea cu noi atacuri asupra Statelor Unite, obţinut de Al-Jazeera: "Aceste operaţiuni sunt pregătite şi veţi fi martorii lor când vor fi gata".

Aprilie 2004, dintr-un mesaj audio obţinut de canalul TV Al-Arabiya: "Vin cu o iniţiativă de reconciliere, a cărei esenţă este angajamentul nostru de a pune capăt operaţiunilor împotriva tuturor ţărilor europene dacă acestea promit să nu fie agresive cu musulmanii sau să se amestece în treburile lor".

Octombrie 2004, într-o înregistrare video transmisă pe canalul Al-Jazeera, referindu-se la preşedintele american de la acea vreme, George W. Bush: "Oamenii liberi nu renunţă la securitate, contrar declaraţiilor lui Bush conform cărora noi urâm libertatea. Dacă este aşa, să ne explice el de ce nu atacăm Suedia, de exemplu".

Februarie 2003: dintr-o înregistrare audio obţinută de Al-Jazeera: "Subliniem importanţa operaţiunilor martiriu împotriva inamicului, aceste atacuri care i-au speriat pe americani şi israelieni mai mult decât niciodată".

Octombrie 2003, dintr-o altă înregistrare audio obţinută de Al-Jazeera: "Ne rezervăm dreptul de a reacţiona împotriva tuturor ţărilor care participă la acest război nedrept, şi anume Marea Britanie, Spania, Australia, Polonia, Japonia şi Italia".

Mai 2002, dintr-un material video trimis către mai multe organizaţii de ştiri: "Războiul este între noi şi evrei. Orice ţară care merge pe aceeaşi cale ca a evreilor nu se poate decât autoînvinovăţi".

Sfârşitul lunii septembrie 2001, într-un interviu acordat unui ziar pakistanez: "Jihadul va continua şi fără mine".

7 octombrie, 2001, după atacurile din 11 septembrie asupra World Trade Center şi Pentagonului: "America a fost lovită de Alah în cel mai vulnerabil punct al său, distrugându-i, slavă Domnului, cele mai prestigioase clădiri".

Noiembrie 2001, dintr-o înregistrare video obţinută de Al-Jazeera: "Cei care vor să ne rezolve problemele la ONU sunt ipocriţi. Cei care pretind a fi lideri arabi şi ale căror ţări sunt membre ONU sunt infideli".

Decembrie 1998, întrebat de revista Time dacă a achiziţionat arme chimice sau nucleare: "A achiziţiona arme pentru apărarea musulmanilor este o datorie religioasă. Dacă încerc să achiziţionez aceste arme, duc la îndeplinire o datorie".