UTI a deschis o filială în Polonia, Grupa UTI Polska

Autor: Liviu Iancu 02.05.2011

UTI a deschis în luna aprilie o filială în Polonia, numită Grupa UTI Polska, care are ca obiective dezvoltarea de proiecte în sectoarele managementului traficului rutier, apărării şi securităţii IT, potrivit reprezentanţilor grupului. Acţionarul societăţii nou-înfiinţate este UTI Holdings BV, iar obiectul de activitate include activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică.

"Polonia este un centru de putere economică al Europei Centrale, care a dovedit o capacitate admirabilă de a rezista recesiunii, în condiţiile în care multe ţări au fost serios afectate. Şi în ceea ce priveşte piaţa de securitate, principalul domeniu de activitate al UTI, Polonia reprezintă un model de stabilitate şi maturitate. UTI este o companie cu 20 de ani de experienţă în dezvoltarea de proiecte de securitate atât în România, cât şi în Italia, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, Uzbekistan, Albania, Yemen, Kuweit", au spus sursele citate.

Afacerile grupului UTI, cu activităţi în securitate, IT, managementul traficului şi construcţii, au crescut anul trecut cu 16%, la 146 milioane de euro. Tiberiu Urdăreanu deţine 60% din UTI Holdings, fondul de investiţii AIG Investment Fund are un pachet de 25%, iar restul de 15% sunt în posesia angajaţilor.