Osama ben Laden a fost ucis de o trupă de elită SEAL. Misiunea: Capturarea lui ben Laden în viaţă

Autor: Mediafax 03.05.2011

Trupa de comando care a efectuat operaţiunea în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden a avut în componenţă o echipă de militari SEAL din marina americană, informează Mediafax.

Trupele SEAL sunt printre cel mai bine antrenate din întreaga lume, iar echipa SEAL 6 a fost principala forţă militară implicată în acţiunea din Pakistan, potrivit ABC News.

Militarii americani au fost duşi în localitatea pakistaneză Abbotaba de două elicoptere care au zburat la joasă înălţime din Afganistan. O echipă formată din 25 de militari a debarcat din elicoptere duminică noapte. Trupa de comando a efectuat operaţiunea în doar 40 de minute, majoritatea timpului petrecându-l pentru obţinerea de informaţii.

Echipele SEAL au început să funcţioneze încă din 1942, când liderii militari au decis să înfiinţeze o echipă de elită pentru cercetarea plajelor potrivite pentru debarcarea trupelor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Forţele care au efectuat asaltul împotriva vilei în care Osama ben Laden se ascundea în Pakistan erau "pregătite" să-l captureze viu dacă ar fi acceptat să se predea, a afirmat luni un oficial american, sub acoperirea anonimatului.

Liderul al-Qaida "a opus rezistenţă în timpul schimbului de focuri. Prin urmare, oamenii din teren l-au ucis. Ei erau pregătiţi să-l captureze în viaţă dacă s-ar fi predat", a dat asigurări oficialul.

Citiţi mai multe despre trupele SEAL pe www.mediafax.ro.