Veniturile Orange România au scăzut cu 6,3% în T1, la 222 mil. euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 03.05.2011

Orange Romania, numărul unu pe piaţa locală telecom, a înregistrat în primul trimestru din 2011 venituri de 222 mil. euro, în scădere cu 6,3%, potrivit raportului financiar al France Telecom, proprietarul companiei. Numărul de clienţi a scăzut cu 5% faţă de anul precedent, la 10,274 milioane.

"Excluzând impactul reglementărilor veniturile tuturor subsidiarelor noastre din Europa au crescut, cu excepţia României unde veniturile au scăzut şi a Elveţiei unde acestea au stagnat", potrivit datelor din raport.

"Ultimii doi ani de criză economică şi-au pus amprenta pe obiceiurile de consum ale clienţilor. Chiar dacă observăm o oarecare imbunătăţire a mediului economic, cererea va creşte într-un ritm mult mai lent, iar în domeniul telecom, care este oricum un domeniu cu o concurenţă feroce, eroziunea veniturilor va continua şi în trimestrele următoare. Încă de la începutul crizei am dezvoltat o strategie elastică, adaptându-ne la condiţiile pieţei. Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute, că ne-am păstrat o bază solidă de abonaţi şi că Orange se menţine lider de piaţă" a declarat în comunicat Thierry Millet, CEO Orange România.