Rusia testează cu succes cel mai avansat avion de luptă produs de Suhoi - galerie FOTO

Autor: Radu Racu 03.05.2011
Avionul de vânătoare Suhoi 35S va intra în producţie, după ce producătorul rus de aeronave a încheiat cu succes un test de zbor, a relatat marţi agenţia rusă Interfax, citată de Monsters and Critics.
Avionul de luptă Suhoi 35 S a efectuat cu succes luni un zbor de o oră deasupra oraşului Komsomolsk-Na-Amure, situat în estul ţării, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Suhoi.

Autorităţile de la Kremlin au plasat în 2009 o comandă de 48 de avioane, ca parte a unui contract de 2,5 miliarde de dolari.

Zborul de luni a marcat o premieră în programul de dezvoltare a noului avion de luptă, fiind primul test cu un model produs integral într-o fabrică.

Suhoi 35S este o versiune îmbunătăţită a avionului de luptă Su 27, model care a zburat prima dată în anul 1992. Echipa care a proiectat vionul Suhoi 35 SU susţine că avionul se poate măsura cu orice alt rival din lume, cu excepţia modelului american F22 Raptor.

Conform Interfax, Venzuela, India, Libia şi China şi-au manifestat interesul pentru achiziţia noului avion de luptă rusesc.