Presa rusă despre scutul antirachetă: Băsescu nici nu încearcă să ascundă ameninţarea din spatele acordului cu SUA

Autor: Ioana Bojan 04.05.2011

Traian Băsescu nici măcar nu încearcă să ascundă ameninţarea care stă în spatele nerăbdării Bucureştiului de a face echipă cu Washingtonul, după acordul privind amplasarea sistemului antirachetă la baza Deveselu, "aflată într-o stare deplorabilă", comentează publicaţia rusă Rossiiskaya Gazeta, citată de Gândul.

Băsescu a subliniat că aceste decizii nu sunt îndreptate împotriva Rusiei, dar Moscova are motive importante să nu aibă încredere în politicienii români şi americani, inclusiv deoarece infrastructura existentă face posibilă înlocuirea interceptorilor cu versiuni mai puternice în numai câteva zile, potrivit publicaţiei, citată de agenţia RIA Novosti în pagina electronică.

De altfel, în noiembrie 2010 Băsescu şi-a declarat lipsa de încredere în Rusia. "Nu suntem confortabili cu trupe ruse desfăşurate de-a lungul graniţei noastre nordice în Transnistria. Nu suntem deloc confortabili cu mobilizarea extinsă a flotei ruse la Sevastopol", precizează cotidianul rusesc.

"Conducerea României a încercat în mod deschis să anexeze Moldova. Una este să iei în considerare în mod deschis o intervenţie în afacerile unui stat suveran vecin, şi alta este când ai rachete americane în spate", comentează Rossiiskaya Gazeta. Citiţi mai mult despre
cum comentează presa rusă amplasarea sistemului antirachetă la baza Deveselu pe www.gandul.info