ICAP Group s-a aliat cu liderul mondial în informaţii comerciale pentru servicii D&B în România

Autor: Mihaela Claudia Medrega 04.05.2011

ICAP Group a încheiat un acord strategic cu liderul mondial în furnizarea de servicii de Credit Risk şi informaţii de afaceri, Dun & Bradstreet (D&B).

Începând din 10 septembrie, în cadrul unui acord pe termen lung, ICAP va deveni furnizorul exclusiv de servicii D&B în România, Grecia şi Bulgaria, furnizând , printre altele, informaţii cu privire la companii din 220 de ţări, potrivit unei informări transmise de ICAP.

De asemenea, D&B va distribui clienţilor săi la nivel mondial informaţii privind companiile din România, Grecia şi Bulgaria, furnizate în exclusivitate de ICAP. Rrapoartele de credit oferite de D&B vor include ratingul ICAP, care este recunoscut de către Banca Centrală Europeană.

"Prin acest acord ICAP se va alătura celei mai mari reţele de furnizori de informaţii de afaceri, D&B Worldwide Network şi are dreptul de a folosi exclusiv brandul D&B în cele trei ţări. Mai mult, ICAP se angajează să investească masiv pentru îmbunătăţirea continuă a serviciilor sale, fapt de care va beneficia, de asemenea, întreaga bază de clienţi".
D&B, cu cifră de afaceri 1,7 mld. dolari în 2010, este la nivel global una dintre cele mai importante surse deinformaţii comerciale. Baza de date comerciale deţinută de D&B la nivel mondial conţine peste 195 de milioane de registre de afaceri din 220 de ţări, iar compania are 4.700de angajaţi.

ICAP Group - cu venituri de 60 mil. euro în 2010 şi 1.200 de angajaţi - este un grup de Business Services din Sud-Estul Europei, cu o prezenţă puternică în România, Grecia, Bulgaria, Serbia şi Cipru.

În România, ICAP Group operează prin intermediul filialelor sale ICAP Romania şi Cycle European, care au generat venituri de 3,5 mil. euro în 2010 şi au peste 400 de angajaţi. ICAP România deţine o bază de date de peste 1 milion de companii şi oferă majoritatea serviciilor ICAP, care sunt grupate în 4 linii de afaceri: Credit Risk Services, Soluţii de Marketing, Consultanţă în Management şi People Solutions.