Aveţi pensie privată la Alico? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii Alico

Autor: Roxana Pricop 05.05.2011

Fondul de pensii private Alico este unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din piaţă cu active nete de peste 306 milioane de lei de la un număr de peste 326.000 de participanţi.

În 2010, fondul Alico a înregistrat un randament de 15,4%.

La finele anului trecut, cele mai mari investiţii ale fondului erau titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor, care au atras peste 64% din activele nete ale fondului (197 mil.lei), potrivit informaţiilor emise de administrator. Pe locul secund ca pondere în portofoliu se situează investiţiile în obligaţiuni corporative, cu 17% din active. Fondul a investit în obligaţiuni emise de BCR, Lloyds Bank, Erste Bank, Bank Austria Creditanstalt, Bank of Ireland.

În acţiuni, fondul a investit 9,6% din active (aproape 30 mil.lei). Pe bursele străine fondul a investit 1,1 milioane de lei, cele mai importante acţiuni străine din portofoliu fiind cele băncii austriece Erste Bank şi cele ale băncii poloneze PKO. Fondul a mai investit şi în acţiunile celui mai important asigurător polonez-PZU.

Pe Bursa de la Bucureşti, cele mai importante investiţii erau cele realizate în acţiunile Transgaz, Transelectrica şi BRD.