Contor Group Arad a intrat în insolvenţă. Acţiunile, suspendate de la tranzacţionare după ce s-au prăbuşit cu 60%

Autor: Andrei Chirileasa 05.05.2011

Tribunalul Arad a admis cererea Contor Group Arad (CGC) privind intrarea companiei în insolvenţă şi a numit ca administrator judiciar al societăţii firma Solve Insolve IPURL din Arad, potrivit unui raport publicat de companie pe Bursă.

Acţiunile Contor Group au fost suspendate de la tranzacţionare, după ce au pierdut 60% din data de 20 aprilie, când compania a anunţat că a înaintat tribunalului cererea de intrare în insolvenţă. Cererea a fost formulată chiar de acţionarul majoritar al companiei, Tudor Caracioni, care a fost şi preşedintele Consiliului de Administraţie până în acest an.

La Adunarea Generală a Acţionarilor de la finele lunii aprilie, acţionarii minoritari ai Contor Group au hotărât atragerea răspunerii administratorului Tudor Caracioni. Principalii acţionari minoritari sunt fondurile administrate de grupul olandez MEI cu circa 16% din acţiuni.

Contor Group Arad s-a listat la Bursă în 2008, după ce a strâns de la investitori circa 13 mil. lei printr-o ofertă publică iniţială (IPO). La sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de joi, valoarea întregii companii era de 4,65 mil. lei.