Al-Qaida plănuia atentate în SUA la zece ani de la 11 septembrie

Autor: Mediafax 06.05.2011

Al-Qaida planificase cu câteva luni în urmă atentate în trenuri din SUA în ziua în care se împlinesc zece ani de la atentatele din 11 septembrie, a anunţat joi Departamentul de Securitate Internă, după câteva zile de la eliminarea lui Osama ben Laden.

"Departamentul de Securitate Internă a difuzat joi un mesaj partenerilor săi federali, în state, colectivităţilor, privind posibile proiecte Al-Qaida, datând din februarie 2010, vizând sistemul feroviar american", a anunţat, într-un comunicat, Matt Chandler, purtătorul de cuvânt al departamentului.

" În februarie 2010, Al-Qaida intenţiona să efectueze operaţiuni teroriste contra trenurilor, în locuri nespecifice din Statele Unite, în ziua în care se împlinesc zece ani de la (atentatele din) 11 septembrie 2001 ", a anunţat Departamentul de Securitate Internă, în acest mesaj.

Potrivit unei surse, informaţia provine din documente confiscate în cadrul operaţiunii din Pakistan, în noaptea de duminică spre luni, în care Osama ben Laden a fost ucis de un comando american. Citiţi mai mult despre atentatele plănuite de Al Qaida pe www,mediafax.ro