Şeful Cosmote preia şi conducerea Romtelecom

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 08.05.2011

Romtelecom şi Cosmote, companiile de telefonie fixă şi mobilă controlate de grupul elen OTE, cu peste 11 milioane de abonamente la telefonie, internet şi televiziune şi afaceri de peste 1,1 mld. euro pe an, vor fi conduse de un singur om.

În această funcţie va fi promovat Stefanos Theo­charo­poulos, 43 de ani, directorul executiv al diviziei de telefonie mo­bilă a grupului din România, potrivit unei decizii luate joi de boardul OTE, au declarat pentru ZF surse apropiate grupului.

În ceea ce se anunţă a fi cea mai importantă mutare la nivel de top management de pe piaţa locală telecom în acest an, Theocharopoulos îl va înlocui astfel în funcţie pe Yorgos Ioannidis, 61 de ani, CEO al Romtelecom din 2007.

Niciuna dintre cele două companii nu a dorit să comenteze informaţia. Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al OTE, a confir­mat-o indirect la o întâlnire cu analişti financiari: "Trimestrul trecut vă relatam despre schimbările pe care le-am făcut în numirea managerilor, care au început să răspundă la nivel de grup şi nu la nivel de companii de diferite linii de business. Acest efort spre convergenţă şi sinergii va continua, odată cu nominalizarea managerilor de la următoa­rele niveluri din grup".