Reţeaua LinkedIn se evaluează la 3 miliarde de dolari

Autor: Ştefan Vrabie 09.05.2011

LinkedIn, reţeaua de socializare pentru mediul de business, intenţionează să obţină mai mulţi bani de la investitori prin listarea pe bursă, iar operaţiunea ar urma să evalueze compania la 3 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Compania intenţionează să vândă acum acţiuni de aproape 316 milioane de dolari, potrivit unei declaraţii făcute de oficialii companiei. În ianuarie, compania anunţase că vrea să strângă 175 de milioane de dolari din oferta publică iniţială. LinkedIn este prima dintr-o serie de reţele sociale care va scoate la vânzare acţiuni pentru public, în timp ce evaluările companiilor de tehnologie cresc.

Oficialii LinkedIn au declarat că obiectivul este ca oferta publică iniţială să includă 7,84 de milioane de acţiuni la preţ cuprins între 32 şi 35 de dolari pe acţiune, cu o opţiune de supraalocare de încă 1,18 milioane de acţiuni. La un preţ de 32 de dolari pe acţiune LinkedIn va fi evaluată la 3 mld. dolari.

Vânzările LinkedIn s-au dublat la 243 de milioane de dolari anul trecut. Site-ul care este orientat spre crearea unei reţele profesionale are peste 90 de milioane de utilizatori din lumea întreagă. În România, LinkedIn are 409.000 de membri, potrivit datelor de pe pagina web a companiei.