Tranzacţie gigantică: Microsoft cumpără Skype pentru 8,5 mld. $

Autor: Mediafax 10.05.2011

Microsoft a convenit preluarea Skype Technologies pentru 8,5 miliarde de dolari în cash, în conformitate cu ambiţiile Microsoft în zona produselor şi serviciilor destinate comunicaţiilor mobile, unde gigantul american a rămas în urma concurenţei pe numeroase segmente de piaţă, transmite Bloomberg. Tranzacţia este cea mai mare achiziţie din istoria de 36 de ani a Microsoft.

Skype, care oferă servicii de conferinţe şi apeluri video şi audio pe internet, este deja prezent cu aplicaţii pe cele mai populare platforme smartphone, Apple iPhone, BlackBerry şi Android, însă nu şi pe Windows Phone 7. Tranzacţia de 8,5 miliarde de dolari ar fi relativ mică pentru Microsoft, care dispune de lichidităţi şi investiţii pe termen scurt în valoare totală de 50 miliarde de dolari.

Skype a fost creată în anul 2003 şi cumpărată în 2005 de eBay pentru 3,1 mld. dolari. Compania a înregistrat anul trecut venituri de 860 milioane de dolari şi o pierdere netă de 7 milioane de dolari, potrivit datelor din dosarul pentru oferta publică iniţială.