Copos redeschide restaurantul Roberto’s, al doilea din lanţul Hilton după cel din Amsterdam

Autor: Andreea Mioara Neferu 11.05.2011

Canadianca Linda Griffin, directorul general al hotelului de cinci stele Athénée Palace Hilton, deţinut de omul de afaceri George Copos, estimează că balanţa clienţilor restaurantului Roberto's de la parterul hotelului, redeschis aseară, va înclina către oaspeţii din afara hotelului. "Estimăm că 40% dintre clienţi vor fi dintre oaspeţii hotelului, în timp ce 60% vor fi din afara hotelului", a declarat Griffin.

Athénée Palace Hilton a redeschis aseară restaurantul cu specific italienesc Roberto's, după ce acesta s-a aflat într-un proces de renovare începând cu luna ianuarie. Acesta este cel de-al doilea restaurant Roberto's din lanţul de hoteluri Hilton, fiind inspirat de cel care există deja la Amsterdam. Renovarea Roberto's, considerat restaurantul principal al hotelului, face parte dintr-un plan de investiţii de

2 milioane de euro, care a mai cuprins, printre altele, şi modernizarea recepţiei şi deschiderea restaurantului Cafe Athénée. Roberto's are 134 de locuri, faţă de 109 înainte de renovare.

"Deşi zona centrală (a restaurantului Roberto's - n. red.) nu e finalizată complet, urmând să mai existe câteva adăugiri, am primit foarte multe cereri şi întrebări legate de cum va arăta restaurantul, astfel că am decis să îl redeschidem acum", a declarat Griffin, care nu a dat detalii legate de vânzări.

Anul trecut hotelul care operează 272 de camere a înregistrat o cifră de afaceri de 11,8 milioane de euro, faţă de un nivel de 13,5 milioane de euro raportat în anul anterior.