Intesa Sanpaolo şi Societe Generale sunt investigate în cazul ofertei Lactalis pentru Parmalat - surse

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax 12.05.2011

Băncile Intesa Sanpaolo şi Societe Generale au fost incluse de procuratura din Milano într-o investigaţie referitoare la manipularea bursei, în legătură cu oferta grupului francez Lactalis pentru producătorul italian de lactate Parmalat, a declarat o sursă implicată în anchetă, citată de Reuters.

Lactalis, cel mai mare producător de lactate din Europa, a cumpărat în martie o participaţie de 29% la Parmalat şi a oferit luna trecută 3,4 miliarde de euro pentru restul companiei, în vederea formării celui mai mare grup de profil la nivel mondial.

Grupul francez a anunţat în martie că achiziţionează 15,3% din acţiunile Parmalat de la trei fonduri de investiţii, pentru 744 milioane de euro, şi a ajuns astfel la o participaţie de 29% la compania italiană.
Intesa Sanpaolo şi divizia din Italia a Societe Generale au fost incluse în investigaţie pentru că nu au prevenit comportamentul ilegal al angajaţilor, a spus sursa.

Între patru persoane anchetate se află Fabio Cane, şeful proiectelor speciale şi al operaţiunilor cu acţiuni la divizia de investment banking a Intesa Sanpaolo, şi soţia sa, Patrizia Micucci, şefa operaţiunilor de investment banking din Italia ale Societe Generale.

Ancheta îi vizează şi pe preşedintele băncii franco-americane Lazard în Italia, Carlo Salvatori, şi pe Massimo Rossi, reprezentantul a trei fonduri de investiţii care au deţinut acţiuni Parmalat.

Cane este investigat pentru folosirea de informaţii confidenţiale, iar ceilalţi pentru manipularea pieţei.