Încă o scădere puternică pe piaţa materiilor prime. Preţul argintului se prăbuşeşte

Autor: Catalina Apostoiu 12.05.2011

Preţurile aurului şi argintului s-au aflat din nou în scădere în ultimele două zile, în condiţiile în care reluarea aprecierii dolarului american şi temerile privitoare la perspectivele de creştere economică au generat vânzări masive pe piaţa materiilor prime, deja afectată de declinul de săptămâna trecută, scrie Reuters. Preţul argintului a înregistrat şi ieri o scădere puternică, coborând cu 7,7%, până la 35,315 dolari pe uncie.

Preţul aurului a fost tras în jos de asemenea, scăzând cu 1%, până la 1.501,40 dolari pe uncie. Miercuri, preţul aurului coborâse cu peste 1%, iar cel al argintului cu aproape 9%, avansul puternic al dolarului determinând vânzări la scară largă pe întreaga piaţă a materiilor prime.

Preţul argintului a scăzut cu 30% săptămâna trecută. Noua perioadă de declin vine în condiţiile în care dolarul a atins un nou maxim pe trei săptămâni în raport cu un coş de monede importante. Aprecierea dolarului face activele cu preţuri exprimate în moneda americană, ca materiile prime, mai scumpe pentru deţinătorii de alte monede.