AXA: Vrem să ajungem între primii cinci în 3 ani

Autor: Ciprian Botea 12.05.2011

AXA Life Insurance, companie intrată pe piaţa locală anul trecut prin preluarea Omniasig Life de către gigantul francez AXA, şi-a propus să devină unul din primii cinci jucători din piaţa asigurărilor de viaţă în funcţie de vânzările de poliţe noi până în 2014.

La sfârşitul anului trecut, compania deţinea o cotă de piaţă de 1,6% şi se situa pe locul 11 pe segmentul asigurărilor de viaţă, o piaţă de aproximativ o jumătate de miliard de euro.

AXA şi-a lansat ieri oficial operaţiunile locale după ce în ultimul an francezii şi-au construit reţeaua de vânzări şi au dezvoltat portofoliul de produse.Totodată, grupul francez a recrutat în 2010 o nouă echipă de management, condusă de Violeta Ciurel, fostă şefă a ING Asigurări.

AXA Life are în prezent un portofoliu de circa 45.000 de contracte de asigurare, majoritatea moştenite de la Omniasig. Asigurătorul are 110 angajaţi şi colaborează cu 500 de agenţi de vânzări. Compania vrea să ajungă la sfârşitul anului la 600 de agenţi de vânzări şi o reţea teritorială de 30 de sucursale. Până acum au fost deschise doar patru unităţi teritoriale în Capitală.